Reorganisatie is een vak apart

Twee relaties hadden elk een Holding vennootschap en een gezamenlijke werkmaatschappij. De ondernemers breidden het werkgebied uit naar het buitenland en ontwikkelden een eigen vervoersdienst voor de belevering van de via de webwinkel verkochte goederen. Door de groei van het bedrijf en de uiteenlopende activiteiten heeft Henk geadviseerd om te gaan reorganiseren.

Gekeken is naar de waarde van het bedrijf, de aansprakelijkheid en de risico’s. Uiteindelijk is op advies van Henk gekozen voor een uitbreiding van het aantal vennootschappen, waarbij de website en het klantenbestand volledig buiten de risicosfeer zijn geplaatst, de voorraad is afgezonderd van de risico’s van de verkopen, een vennootschap is opgericht voor de distributie voor de eigen klanten maar naderhand ook voor derden en bovendien een afzonderlijke rechtspersoon is opgericht voor afscherming van de persoonlijke aansprakelijkheid van het bestuur.

De reorganisatie is recent afgerond inclusief de fiscale afstemming en het ondertekenen van de samenwerkingscontracten, managementovereenkomsten e.d.

In dit proces speelt creativiteit, nuchterheid en zorgvuldigheid een grote rol.

Neem er 2 uur de tijd voor

streepje

En bespreek hoe Doelpunt voor uw organisatie kan scoren.

Bel: 0522-481784

Meer informatie